Schoenherstel van A tot Z...
Zoals het woord schoenmaker zelf zegt is schoenen maken of herstellen ons vak. Om u een idee te geven wat er aan schoenen zoal te herstellen of maken valt geven we hieronder een voorbeeld van een complexe herstelling.
Wij gebruiken uitsluitend Rendenbach leder: Rendenbach zolen hebben een extreem hoge slijtweerstand. Door het gebruik zullen de zolen sterker worden en een steeds betere weerstand bieden tegen vocht.
De Rendenbach zool dankt deze eigenschappen aan een uniek (milieuvriendelijk) looiingstraject. De huiden worden hierbij 12 maanden in eikenhouten kuipen, onder de grond geconserveerd.


Gebroken zool wordt verwijderd, nieuwe zool voorbereid, zoolrand en huif (om gescheurd bovenleder te herstellen) worden aangebracht.


Verlijmen van nieuwe lederen midden zool, bovenleder wordt aan middenzool genaaid en afgewerkt met een lederen loopzool zodat vervolgens aan de hakopbouw begonnen kan worden.

De hak wordt opgebouwd met leder lagen en afgewerkt met een rubberen hak. Vervolgens wordt de volledige zool met wax behandeld en de loopzool geponseerd met volgende foto als eindresultaat...

 

Site created by www.surfplus.be


Zuut logo